Post-apokalyptisk Nettverk (PAN)

Basert på ZetaTalk

Informasjon

Klær

Medlemmer: 1
Siste aktivitet: mar 17, 2013

Introduksjon

I Gruppen Nytt klima prøver vi å finne ut noenlunde hvilket klima Norge og Sverige vil få de første tyve årene etter jordskorpeforskyvningen:

”En personlig første gjetning (som andre bør korrigere eller utdype!) vil derfor være at Norge de første årene får et temperert klima med høy luftfuktighet, som så etter hvert blir avløst av et mer tropisk-marint klima. Legg merke til at nord-syd-posisjonene på dagens Norge på det post-apokalyptiske kartet har blitt vendt øst-vest. Dette betyr at Sørlandet og Nord-Norge vil ligge på samme breddegrad, og vil derfor hva breddegraden angår ha samme temperatur.”

En generell diskusjon om klær for den post-apokalyptiske tid i Norge vil dermed muligens bli en generell diskusjon om hvilke kvaliteter som bør vektlegges ved mye frilufts- og villmarksliv i en temperert sone. En bra begynnende tilnærming kan derfor være å lese Villmarksboka (2. utg., 2005) av vår egen norske villmarking Lars Monsen! Kapittel 6, ”Bekledning og fottøy” består av 22 sider fulle av erfaring og gode råd.

Noen ganger må man velge mellom hvilke kvaliteter man vil prioritere, som mellom plaggets varmeegenskaper eller dets kombinerte evne til å være mest mulig vanntett og samtidig kunne transportere fuktighet ut. Monsen gjør det klart i hvilke polare og vinterlige villmarkssituasjoner han prioriterer plaggets varmeegenskaper. I et temperert og fuktig post-apokalyptisk klima vil muligens plaggets vanntetthet og fuktighetstransporterende egenskaper være høyest prioritert.

Butikker for villmarks- og friluftsklær:
* XXL sport & villmark.
* Sportsnett.

*************************************************************************

Diskusjonsforum

Yttertøy 5 svar 

Startet av RKM. Siste svar av 0ykvgbenpf6yv nov 15, 2010.

Hansker og votter Ett svar 

Startet av RKM. Siste svar av 0ykvgbenpf6yv aug 10, 2010.

Sokker og gamasjer

Startet av RKM mai 20, 2010.

Hode og hals

Startet av RKM mai 20, 2010.

Sko og støvler 2 svar 

Startet av RKM. Siste svar av RKM mai 6, 2010.

Mellomplagg

Startet av RKM mai 2, 2010.

Undertøy Ett svar 

Startet av RKM. Siste svar av RKM mai 2, 2010.

Kommentarvegg

Kommenter

Du må være medlem av Klær for å kunne legge til kommentarer!

Kommentert av RKM den 20 mai 2010 kl. 12.20
Nå har jeg startet syv tema-diskusjoner i denne Gruppen, og betrakter meg forsåvidt ferdig med "plattformen". Nå er det opp til dere å utfylle med egne erfaringer, råd og tips.
 

Medlemmer (1)

 
 
 

Medlemmer

© 2022   Created by RKM.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår