Post-apokalyptisk Nettverk (PAN)

Basert på ZetaTalk


 

Her legger du inn omtale, kommentarer eller linker til post-apokalyptiske, økologiske eller eutopiske filmer. Resultatet blir best hvis du midtstiller bildet, og trekker det litt sammen. Bildet er fra Mad Max (1979), med Mel Gibson i hovedrollen.

 

Visninger: 75

Svar til denne diskusjonen

Waterworld (1995). 

 

Dette er en slags "Mad Max"-film som foregår ute på havet, i en fjern fremtid. Hoved­personen, spilt av Kevin Costner, er en einstøing som trives best i eget selskap. Det meste av tiden seiler han rundt på det store hav i sin trimaran (katamaran med tre skrog), og innimellom må han innom en kystby for skaffe forsyninger.

 

Under et slikt besøk til en kystby blir byen angrepet av pirater, og han blir nærmest tvunget til å akseptere å ta om bord i sin trimaran en ung dame (spilt av Jeanne Tripplehorn) og hennes adoptivdatter (spilt av Tina Majorino). Han liker ikke dem, og de liker ikke ham. Men det handler om å overleve i en lovløs, anarkistisk verden.


Filmen er underholdende, og presenterer et fremtidsscenario som i sine hovedtrekk kan komme til utfoldelse i den postapokalyptiske fasen.

The Road (2009).

 

Filmen er basert på Cormac McCarthys roman "The Road" som ble utgitt i 2006. Da filmen ligger meget tett opp til romanen, gir filmen etter min mening en rikere opplevelse.

 

Dette er en meget realistisk fremstilling av den første tiden i den post-apokalyptiske fase, i hvert fall slik som ZetaTalk fremstiller den. Dette er den aller blekeste og dystreste film som kan tenkes. Mesteparten av filmen går i nyanser av grått. Viggo Mortensen gjør en flott rolle som kjærlig far. Sammen med sønnen sin trasker de gjennom et grått og dødt landskap på vei mot Californias Stillehavskyst, i håp om at det er mer liv og farger der. På veien må de hele tiden vokte seg for å ikke bli tatt til fange av kannibalistiske bander. Utfordringen er å overleve uten å miste humaniteten og håpet.

The Postman (1997).

 

Filmens handling er lagt til 16 år etter en uspesifisert apokalyptisk hendelse. Hovedpersonen, spilt av Kevin Costner, er en opportunistisk vagabond som for å overleve gir seg ut for å være postmann. Etter hvert presses han inn i en helterolle, som han så aksepterer. Fra et postapokalyptisk perspektiv er de første 90 minuttene best, mens resten minner mest om en film om nybyggere fra 1800-tallet.

The Book of Eli (2010). 

En postapokalyptisk film med Denzel Washington og Gary Oldman i to av hovedrollene.

 

30 år etter en kjernefysisk utslettelse av sivilisasjonen, krysser Eli (spilt av Denzel Washington) det amerikanske kontinentet i sin personlige misjon om å overlevere en bestemt bok til en forlagsgruppe som befinner seg på den californiske vestkysten. Underveis på sin vandring treffer han på lovløse bander som han ønsker å passere uten å måtte bruke vold, da han ifm. sin misjon ønsker å tiltrekke seg minst mulig oppmerksomhet. Men så blir han oppdaget av en bande som har tatt kontrollen over en småby. Banden ledes av Bill Carnegie (spilt av Gary Oldman). Eli må ta i bruk alle sine ressurser, samt bli hjulpet av noen kvinner, for ikke å bli utspilt.

 

Filmen er underholdende, og har overfladiske trekk til felles med "The Road" (2009). For meg var filmens avslutning et antiklimaks; den nye verden vil ikke bli basert på innholdet i det som var hans gave.

RSS

Medlemmer

© 2022   Created by RKM.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår